Schoolfoto voor de middelbare school.

22 juni 2017
 Categorie├źn: Fotografie, Blog

Delen

Tegenwoordig zijn foto's helemaal hip en word er veel gebruik gemaakt van sociaal media om de foto's te tonen. In de meeste gevallen maken mensen gebruik van de zogenaamde fotobewerkingsprogramma's om leuke effecten in foto's te krijgen of om een correctie uit te voeren. Of om 1 van de vele filters over een bestaande foto te doen.  Om deze redenen is het dan ook van belang dat de schoolfoto voor de middelbare school aan de eisen voldoen van de leerlingen. De foto's moeten vooral hip zijn en van deze tijd. De suffe schoolfoto's van vroeger kunnen echt niet meer. 

Het gaat er in deze tijd om dat er veel meer tijd aan is besteed, de foto's zijn veel minder serieus. Dat maakt de foto's leuker om naar te kijken en om in te lijsten natuurlijk. Voor de schoolfoto worden verschillende manieren van poseren gebruikt, namelijk:

- Portretfoto 

- Groepsfoto 

- Koppenkaart 

- Examenfoto 

Een portret foto en een groepsfoto worden meestal standaard gebruikt voor de leerlingen. Maar een koppenkaart is ook leuk en vooral handig, want dan kunt u precies zien wie er bij uw dochter of zoon in de klas zit. Soms word een koppenkaart ook gebruikt voor een jaarboek.  Het laatste jaar is een bijzonder jaar voor uw kind, daarom is het extra leuk om de examenklas vast te leggen op de foto. 

Kwaliteit en afdrukken van de foto's

Voor zulke belangrijke foto's is het natuurlijk van belang dat er professioneel apparatuur word gebruikt. Een uitgebreide spiegelreflex camera komt voor zulke opdrachten goed tot zijn recht. Het is natuurlijk wel verstandig on de camera te laten bedienen door een fotograaf die verstand van zaken heeft. Want het is niet zomaar even een portretfoto van een leerling maken, er komen veel meer zaken bij kijken, zoals de belichting en een passende achtergrond. Een fotograaf moet echt oog voor detail hebben en mooie scherpe foto's kunnen maken. Kijk voor een vakbekwame fotograaf op Foto Koch.

Als de foto's gemaakt zijn, zullen deze bekeken en beoordeeld worden. Soms komt er nog een bewerkingsprogramma aan te pas, om wat oneffenheden weg te werken.  In het verleden kregen de leerlingen altijd een bestellijst mee naar huis, tegenwoordig gaat het allemaal een stuk makkelijker. Nu zijn de schoolfoto's via internet na te bestellen. Via een site kunt u gemakkelijk aangeven welke foto's u na wilt bestellen en de hoeveelheid. Of misschien gelijk een mooie vergroting van een foto voor aan de muur? De middelbare school is immers een belangrijke periode in het leven van uw kind.